Udfordrede myndighederne-tabte stort

Udfordrede mydighederne-tabte stort

http://www.sn.dk/Furesoe/Udfordrede-myndighederne-tabte-stort/artikel/194967


Suzanne de Mosedamgaard gør med bogen "Diktatur kaldet demokrati" et forsøg på at råbe befolkningen op i kampen mod magtmisbrug.
Foto:
Furesø - 20. april 2012 06:00
  Udfordrede myndighederne - tabte stort


Furesø: En ung mand banker på hoveddøren for at fortælle, at han går ind på din ejendom for at sætte nogle markeringspæle i et hjørne af grunden. Han er blevet pålagt at tage 250 kvadratmeter af din ejendom, og han kan på ingen måde dokumentere sit forehavende men fortæller, at det drejer sig om et stykke jord, der ejes af kommunen. Men det er ikke kommunen, der har sendt ham - det er en ejendomsinvestor, som har købt 38 hektar jord på den anden side af vejen.

Lyder det som et kommende mareridt?

Det var lige, hvad det gjorde for Suzanne de Mosedamsgaard og hendes mand, Thomas Hansen i kold vintermorgen i 2006, hvor et tykt lag sne dækkede jorden.

Og det blev samtidig startskuddet til en ordentlig omgang i myndighedernes skruestik med endeløse møder, skjulte og mindre skjulte trusler, retssag, sygdom, fortvivlelse og økonomisk nedtur. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Suzanne de Mosedamgaard blev rasende over den behandling, ægteparret blev udsat for, og hun besluttede sig for at skrive en bog om sine oplevelser. Den blev udgivet på fransk i august 2011 og fik rosende ord med på vejen fra læserne. Nu har hun udgivet bogen på dansk med titlen "Diktatur kaldet demokrati" i samarbejde med oversætteren Alice Vagner Frederiksen.

Det er i sandhed en stærk kop te.

I bogens forord kalder redaktør Charlotte Søllner Hernø bogen for et monument over magtmisbrug, korruption og misbrug af ekspropriationsloven.

- Sagen, som denne bog omhandler, anskueliggør, at der er noget riv-rav-ruskende galt i Danmark. Ejendomsretten er tilsyneladende ikke ubestridelig, politikerne går med åbne øjne hånd i hånd med investorer, og ekspropriationer sker uden rysten på hænderne, trods det faktum, at ekspropriation kun må ske med almenvellet for øje, bemærker Charlotte Søllner Hernø.

Hun mener, at bogen "Diktatur kaldet demokrati" bør få Christiansborgs politikere til at vågne op og handle.

- Ellers er det tvivlsomt, om vi kan kalde os et demokratisk og grundlovssikret samfund, konkluderer hun.

Suzanne de Mosedamgaard flyttede for mange år siden til Danmark, da hun mødte Thomas Hansen. Efter at have boet i Gentofte i mange år, købte parret en ejendom i landzone i Værløse, i tiltro til, at området var uendeligt smukt og frem for alt fredeligt.

Men det blev et helvede efter episoden med markeringspælene. Snart var dagligdagen totalt domineret af en infernalsk og uafbrudt støj fra maskiner, og adskillige bunkere fra krigen skulle springes i luften. Eksplosionerne var så voldsomme, at lysekronerne hos ægteparret dansede, vinduer og glasdøre rystede, malerier hængte pludselig skævt, og der opstod revner i huset.

Samtidig så parret, at der pludselig blev annonceret med boliger med billeder taget i parrets allé. Ikke alene havde de måtte aflevere jorden til etablering af private haver til kommende boligejere, nu blev der også reklameret med flotte billeder taget på deres grund.

Suzanne de Mosedamgaard var tæt på at bukke under. Bogen "Diktatur kaldet demokrati" er hendes forsøg på at sætte sagen på dagsordnen og fortælle, hvordan myndighederne tromler hen over ellers sikrede rettigheder.

Bogen er muligvis i manges øjne en fortælling, der er gennemsyret af afsky overfor myndigheder, der indrømmede at have anvendt magtmisbrug og korruption for at hjælpe en investor, og det er korrekt, at der side op og side ned beskrives hvilken forfærdelse, forfatteren oplever i sin kamp mod overmagten.

Men bogen er også et nødvendigt bidrag til debatten om den private ejendomsret - og ikke mindst de situationer, der opstår, når myndighederne trumfer deres intention igennem, og når domstolene lukker øjnene for ulovligheder.

Bogen kan bestilles i PDF på mailadressen mosedamgaard@gmail.com.

| Svar

Nyeste kommentarer

20.12 | 10:56

Øvrigheden har altid benyttet sig af alle midler for at gnægge borgerne. Eks. Mette Mink, og politisk Inger Støjberg mfl.

19.12 | 21:32

Politisk rænkespil og magtmisbrug har alle dage fundet sted i alle lande ja selv i primitive stenalder samfund. Det nyeste er minksagen og sagen mod Inger Støjb

16.12 | 18:23

Samme advokat har snydt og bedraget min mand og jeg. Han er ekspert til at lyve og bedrage for at tjene penge og hermed ødelægge uskyldige og hæderlige menneske

16.02 | 21:35

Kære Michael, Bogen er udgivet På fransk og kan købes på nettet, den koster 13,50 €. Bogen er oversat til dansk og kan lånes som ebog på danske biblioteker.