Træerne i Kirke Værløse blev fjernet, fordi en investor skulle tjene penge, mener grundejer.
Foto: Thomas Hansen
Furesø - 14. juli 2012 06:00
 - Træfældning var selvtægt
I sidste måned skred Furesø Kommune til en politianmeldelse af en række træer på en grund, som kommunen havde købt af Københavns Energi ved Søndersø. Kommunen havde ikke godkendt fældningen, men det er efterfølgende konstateret, at fældningen skyldtes en upræcis aftale mellem Københavns Energi og den investor, der havde anskaffet sig nogle tidligere embedsboliger på arealet.

Derfor var der ikke grundlag for en politianmeldelse. Men den entreprenør, der fældede træerne, er alligevel meldt til politiet, fordi et af træerne var et muligt bosted for flagermus, og derfor omfattet af særlige beskyttelse.

At kommunen overhovedet skal finde på at politianmelde en sådan sag, vækker forundring i Kirke Værløse, hvor Susanne de Mosedamgaard har oplevet, at kommunen har fældet fem af hendes træer. Og det mener hun, er direkte ulovligt.

- Kommunen begik den samme slags hærværk på vores grund ved at fælde fem træer for at hjælpe en investor med at sælge nogle boliger på Laanshøj. Der skete for at opnå en højere pris og en bedre udsigt. Vi sagsøgte kommunen, der lovede i retten at give en erstatning på 100.000 kroner for dette groft og uacceptable hærværk. Men kommunen skylder os stadig pengene, forklarer Susanne de Mosedamgaard til Frederiksborg Amts Avis.

Hun mener, at Furesø Kommune burde feje for egen dør, før den begynder at kritisere andres handlinger.

- Kommunen har bestemt ikke rent mel i posen, og har ikke haft det i mange, mange år, siger Susanne de Mosedamgaard.

Niels Thygesen, der er by- og kulturdirektør i Furesø Kommune, mener dog ikke, at der er et udestående omkring nogle fældede træer.

- Jeg mener ikke, at kommunen er sagsøgt, og vi har ingen verserende sag omkring nogle fældede træer. I 2008 undersøgte vi, om der skulle være fældet nogle træer ulovligt, og sagen senere undersøgt ved flere instanser, uden at nogen kendte til ulovligt fældede træer. Vi henviste til, at sagen kunne indbringes for Taksationskommissionen, men om det er sket, er jeg ikke klar over, siger Niels Thygesen.

Susanne de Mosedamgaards mand, Thomas Hansen, mener, at sagen er et godt eksempel på et "Furesø Kommune-hukommelsessvigt".

- Først skamferer de vores træer, og så fælder de dem, og det fremgår tydeligt af Vejdirektoratets rapport. Kommunen fældede træerne ulovligt for at gøre nogle Kuben-boliger nemmere at sælge til en højere pris. Det er ren selvtægt, og i retten lovede to repræsentanter fra kommunen os en erstatning for de fem 20 år gamle træer, efter beviserne var fremlagt i retten. De fældede træer blev ikke gravet op, så man kan stadig se dem skyde op, og der står faktisk stadig et sjette træ på stedet, forklarer Thomas Hansen.


Niels Thyggesen taler ikke sandt. Da træerne blev fældet, efter at have været skamferet som billedet viser, meldte vi det hærværk til Politiet som ikke ønskede at komme... Sagen blev fremlagte i retten den 30 august 2009 da vi sagsøgte kommunen for tyveri af en del af vores grund, som Kuben Byg solgt videre som private haver bag vores ryg og uden lokalplan, vel at mærke. Hans Dyrby Kloch, som vidnede at der aldrig havde været nogle træer på dette sted, indtil billederne af træerne blev forlagt, lovede derefter, og sammen med kommunens repræsentant, under ed, at kommunen kommer til at give en erstatning for disse træer. Vi undersøgte selv hvad 5 gamle ville koste med alt inkluderet, og beskeden var klar : godt 100 000 kroner. Vi gjorde krav på erstatningen flere gange, men kommunen ignorerede vores henvendelser. I februar 2012, forlangte vi et møde. Borgmesteren og Niels Thyggesen modtog os, og lovede at se på sagen. Men Niels Thyggesen skrev senere at kommunen ikke kommer til at erstatte noget som helst. Er der mon nogen som kender til ærlighed blandt politikere og embedsmænd i denne kommune ??? Indtil nu har vi måttet konstatere at alle lyver og dækker for hinandens ulovligheder.

| Svar

Nyeste kommentarer

20.12 | 10:56

Øvrigheden har altid benyttet sig af alle midler for at gnægge borgerne. Eks. Mette Mink, og politisk Inger Støjberg mfl.

19.12 | 21:32

Politisk rænkespil og magtmisbrug har alle dage fundet sted i alle lande ja selv i primitive stenalder samfund. Det nyeste er minksagen og sagen mod Inger Støjb

16.12 | 18:23

Samme advokat har snydt og bedraget min mand og jeg. Han er ekspert til at lyve og bedrage for at tjene penge og hermed ødelægge uskyldige og hæderlige menneske

16.02 | 21:35

Kære Michael, Bogen er udgivet På fransk og kan købes på nettet, den koster 13,50 €. Bogen er oversat til dansk og kan lånes som ebog på danske biblioteker.